Personalisering av kundtjänst och webb lyfter Boxers försäljning

Utökat utbud och krav på högre relevans i sin kundkommunikation drev på utveckling av personifiering genom AI. Resultatet blev ökad försäljning och bättre konverteringsgrader.

Om Boxer

Boxer TV-Access säljer abonnemang på digital-TV och under senare år även abonnemang på bredband och telefoni. Från början såldes flest abonnemang via återförsäljare, men idag är hemsidan den främsta försäljningskanalen. I Boxers kundtjänst finns 200 medarbetare som tar emot hundratusentals samtal varje år. Boxers mål är att ge en bättre kundupplevelse än sina konkurrenter och att ständigt förbättra sin service.

Komplex kundbas drev behovet av personalisering

När Boxer gick över från att enbart sälja TV-abonnemang till att även erbjuda bredband och telefoni, det vill säga när man blev en triple-play-leverantör, så fick företaget en mycket mer komplex kunddatabas. Det innebar att Boxer behövde rikta sin kommunikation för att kunna ge rätt erbjudande till rätt kund. Man behövde med andra ord personalisera sin kundkommunikation.

 

Fantastiska resultat, redan från start

Sedan flera år tillbaka hade Boxer redan använt Red Pine i sin kundtjänst. I kundtjänsten analyserar Red Pines Office Optimizer kundens beteende och föreslår kundtjänstmedarbetaren att tipsa om ett erbjudande som kunden med stor sannolikhet kommer att säga ja till. Med hjälp av Office Optimizer kunde Boxer öka merförsäljningen i kundtjänst med hela 49 procent redan första månaden.

"Det är 40 procent fler användare som faktiskt väljer att klicka på de erbjudanden som vi presenterar med hjälp av Red Pine"

– Jonas Nathanson, webbanalytiker på Boxer

 

Utökat förtroende för Red Pine

När Boxer beslutade sig för att även personalisera sin hemsida valde man att använda Red Pine även där.

”Vi jobbar ständigt med att försöka förbättra kundupplevelsen på vår webb och på våra olika plattformar. Möjligheter att personalisera för att göra vår kommunikation ännu relevantare är viktigt”, säger Jakob Schenström, digital chef på Boxer. ”Vi har i flera år använt Red Pine framgångsrikt i vår kundtjänst och därför föll det sig naturligt att vi började titta på och använda den tekniken som de har även på vår webb.”

 

Personalisering på hemsidan

Boxer använder Red Pine för att kunna rikta rätt erbjudande till rätt kund och ändrar vad som visas på hemsidan för varje besökare. På så sätt har företaget kunnat öka konverteringsgraden.

”Det är 40 procent fler användare som faktiskt väljer att klicka på de erbjudanden som vi presenterar med hjälp av Red Pine”, säger Jonas Nathanson, webbanalytiker på Boxer.

Redo att testa?

 

Testa och se vad Red Pine kan göra för dig genom att registrera dig för ett tre månaders test-konto. Kontakta oss så berättar vi mer!